boerderblij in maart

Gepubliceerd op 21 maart 2024 om 17:23

Vroege lentekriebels geeft vroege gasten. Heerlijk. We hebben er flink vaart achter gezet om de camperplaats wat meer sfeer te geven. Iedere plaats heeft nu een eigen gras-kleed met  een pot fleurige bloemen. Geeft heel wat meer kleur aan iedere plek.  Een strak hek geeft een mooie afscherming rondom het geheel, en beschermt ook gelijk nog een beetje tegen de wind.

Om het nog verder af te maken hebben we info borden gemaakt die wat meer vertellen over de historie van de boerderij, en de meest nabije omgeving.  Een leuke stimulans om de genoemde plekken te voet of op de fiets te bezoeken. In een knus hoekje met de picknicktafel staat ook de bakkerskar met babbelaars voor de gasten. In de zomer hopen we die te vullen met verse groenten uit onze eigen tuin.  Het laatste stukje van het plan moet nog even worden afgemaakt: twee decoratieve aardenwerk potten. Eén met een munt-plant, en één met een citroenmelisse-plant.  Heerlijk frisse geur, en met de uitnodiging om je eigen verse bakje thee te knippen. Het is nog net iets te fris buiten om die planten al te plaatsen. Ik verwacht dat ze er in april zullen staan.

 

Ondertussen is er ook heel wat werk verzet op het erf zelf. De 4 bomen liggen plat, keurig op stukken, klaar om gekliefd te worden. De enorm hoop takken is versnipperd, en heeft een tweede leven gekregen in de moestuin. Bovendien zijn de eerste bomen en struiken alweer de grond in gegaan. Het ziet er enorm kaal uit momenteel. Alle wildernis weg, en een keurige strook grond langs de waterput.  Het leuke is wel dat we goed zicht hebben gekregen op de oude waterplas, met rietkraag.  En iedere dag zien we het koppeltje eenden op verkenning. Dat wordt vast wel een nest dit jaar.

en jawel... ik zag er zowaar een ijsvogeltje. Ik vermoed dat die zich niet bij ons zal vestigen, - geen vis in het water- maar leuk was het wel.

 

 

in de grote schuur hebben we ook een trouwe bezoeker. Helaas nog steeds onzichtbaar, maar hij of zij laat wel z'n sporen na. Tientallen verse braakballen van de kerkuil. Ik hoop zo dat we dit jaar weer een gezond nest in de uilenkast mogen hebben. Vorig jaar is het helaas mislukt, de jongen zijn te vroeg uitgevlogen. Sterk verzwakt. Waarschijnlijk is 1 van de ouders voortijdig omgekomen tijdens de periode van het grootbrengen van de uilskuikens.

Ik ben hoopvol gestemd. Het groeit en bloeit hier. Alles in een natuurlijk tempo, in afwachting van nog mooier weer.

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.